glucosamine

Glucosamine, want mooi zijn begint van binnen

Dames

Glucosamine als supplement

Dit voedingssupplement is er een die veel wordt gebruikt. Het voedingssupplement is dan ook bekend bij velen. Ondanks dit weten veel mensen niet wat je met  deze voedingssupplementen eigenlijk ondersteunt. Veel mensen gebruiken Glucosamine ter ondersteuning van de gewrichten. Of glucosamine de werking en effectiviteit van de gewrichten echt beïnvloed, blijft een vraag. Wil jij gebruik maken van glucosamine als voedingssupplement of wil je er meer over te weten komen, lees dan verder.

Glucosamine is een stof in het lichaam

De stof zit van nature al in ons lichaam. De hoeveelheid van de meeste stoffen die we nodig hebben kunnen we uit onze voeding halen. Met glucosamine ligt dit totaal anders. De bouwstof is niet uit voeding te halen en kan dus ook niet door te eten worden aangevuld. Om het lichaam toch van meer van deze stof te kunnen voorzien, slikken met de stof in de vorm van supplementen. De bouwstof is een aminosuiker welke een belangrijke bouwstof vormt voor het lichaam van een mens. Vooral bij de gewrichten, het bindweefsel hiertussen en het kraakbeen zit de stof glucosamine.  Juist hierom denkt men massaal dat de bouwstof er een is die de gewrichten soepel en gezond houdt.

Is deze bouwstof dan wel goed voor gewrichtspijn?

Na het uitvoeren van onderzoeken kan er nog steeds niet met zekerheid gezegd worden dat deze stof helpt bij gewrichtspijn. Wel kunnen we stellen dat de stof artrose klachten kan verminderen. Hierom is het voor mensen met Reuma en dergelijke klachten aan te raden om gebruik te maken van glucosamine als voedingssupplement

 Glucosamine is niet voor iedereen

De bouwstof in kwestie is een natuurproduct, maar kan (zoals hierboven beschreven) niet uit onze voeding gehaald worden. De supplementen zijn echter niet voor iedereen geschikt en veilig om in te nemen. voor mensen onder bepaalde toestand wordt het niet aangeraden om de bouwstof als voedingssupplement in te nemen. De stof is niet getest bij zwangere vrouwen en vrouwen die nog borstvoeding geven. Aan deze groep wordt het gebruik van de supplementen dan ook afgeraden. ook bij kinderen en mensen met een hoge bloeddruk is de werking van de bouwstof in de vorm van supplement niet getest.

Check alle informatie

Bij glucosamine en andere stoffen die in de vorm van supplementen in te nemen zijn is het verstandig om altijd even de bijsluiter te lezen. Als je het supplement gebruikt zoals het stat aangegeven komen er geen problemen voor.