houten horloge plaatje

Het houten horloge een mooi fashion item van deze tijd

Nieuws

Het is al enige tijd een zeer populair fashion item. Het houten horloge. Het is een trend die een aantal jaren geleden is komen overwaaien vanuit Amerika naar Europa. Het houten horloge neemt hier in Europa ook nog steeds toe aan populariteit. Niet zo gek het ziet er goed uit en is origineel. Daarnaast straalt het duurzaamheid uit. Iets wat we afgelopen jaren steeds belangrijker zijn gaan vinden. Het houten horloge is zeker populair als cadeau. Het is origineel altijd uniek doordat ieder horloge door de houtstructuur anders is. Daarnaast kan bij de meeste aanbieders ook nog eens iets persoonlijks in het horloge gegraveerd worden. Genoeg redenen dus dat steeds meer mensen dit om hun pols dragen. En dus de hoogste tijd om wat meer te vertellen over dit fashion item.

Hoe wordt het houten horloge gemaakt?

Voor het houten horloge worden verschillende houtsoorten gebruikt. Je kunt het zo gek niet bedenken wat betreft houtsoorten of er is een horloge van gemaakt. Er zijn wel een aantal houtsoorten die er bovenuit steken. Dit is als eerste bamboe. Bamboe is heel makkelijk om te bewerken zeker als het om kleinere attributen gaat zoals een horloge. Ander groot bijkomend voordeel van bamboe is dat er duurzaam mee te produceren is. Doordat een bamboe boom na 5 jaar al voldoende gegroeid is om mee te produceren. Er is dus sneller bamboe hout beschikbaar als dat er nodig is om mee te produceren. Heel belangrijk gezien de snelle mate van ontbossing op deze aarde. Tweede grote voordeel is dat bamboe in verschillende tinten beschikbaar is. Vaak is het een wat blankere houtsoort, maar er zijn ook bamboetinten die tegen zwart aanzitten. Een enkele keer is bamboe ook in een rood tint beschikbaar. Zebrano of ook wel zebrahout genoemd is een ander houtsoort wat zeer populair is bij het houten horloge. De populariteit van dit houtsoort komt vooral voort uit de mooie tekening die dit hout heeft.

Voordelen van het houten horloge

Buiten dat het gewoon een schitterend fashion item is kent het houten horloge nog een aantal voordelen ten opzichte van het gewone horloge. Als eerste is dat dit horloge door iedereen te dragen is. Veel mensen krijgen last van exceem of huiduitslag bij een gewoon horloge door het metaal. Bij hout is dat nooit het geval waardoor het voor iedereen prettig is om te dragen. Daarnaast zijn horloge van hout ook vaak lichter waardoor ze prettiger zijn om te dragen.